Eindelijk is het gebeurd….. overstappen naar een andere vereniging met nieuwe mensen vol  leuke ideeën, een 40 jarig bestaan, een nieuwe site, maar nog erger een voorzitter die bepaald wie een wedstrijdverslag MOET schrijven voor op die site!!! Met het gegeven dat deze man toevallig Plakker van t jaar 2013 is zal ik hem niet tegenspreken en ben ik  van mening dat leuke initiatieven beloond dienen te worden dus bij deze….. zal ik het spits afbijten.

 

31 Januari 2014 uit tegen Far-ut 20.30 uur in het Schuttersveld. Altijd lastig.  Vooraf hoop ik altijd dat deze club zijn naam eer aan zal doen maar met lange spelers als Klaas Sybrandy en Wim By The Way zal dat niet vaak gebeuren. Met de laatste overwinning op zak zullen we die gasten (lees vijand) eens flink tegengas geven was het motto . Met een bijna fitte basis zal het voor Coach Joop en top assistent Alfred een avond worden om op het puntje van de bank te zitten. En met de thuis nederlaag in de Wardy nog in gedachten beginnen de coaches met de volgende opstelling. Erik, Klaas, Anne, Marco, Tjark en ondergetekende. En met de sterke bank omdat er niet getraind was Piet, Theo en Sipko. De Plakker van het jaar zat op de tribune vanwege een K…blessure. De scheidsrechter vraagt of we gaan beginnen en vanaf dat moment moeten de coaches gedacht hebben dat puntje van de bank gaat m niet worden. We worden vrij snel op een achterstand gezet en daarna is er geen houden meer aan voor de Plakkers. Al na de eerste zet hoorde ik op de tribune van het vele publiek wat toch weer was komen kijken of de kaartjes, die in de voor verkoop waren gekocht, nog in te wisselen waren voor een andere wedstrijd. Uitlag eerste zet 25-19.     Gepassioneerd komt Joop de opstelling brengen voor zet 2. Met als gevolg we blijven staan, aanvullend met de woorden spelvreugde ,moeilijker serveren en die stijgjes van Sybransky een keer afblokken dan mut alles goed komme!!!! Nou je raadt het al we komen weer snel op achterstand en je weet dat het zo’n avond wordt waar niet alles gaat lukken. Time outs helpen niet , tips vanaf de zijlijn worden niet in acht genomen dus zet 2 uitslag 25-18.

                                                                                                                                                                                   3e zet. De marsjes van onze assistent coach Alfred zullen ons de energie moeten brengen om toch wat punten binnen te slepen. Met vers bloed in het team Theo voor Klaas en Sipko voor Tjark moet het gaan lukken. Ik kan veel over het verloop vertellen maar zelfs  t puntje van Joop na 2 genomen time outs werkt niet dus uitslag 25-14.

Laatste zet weinig veranderingen in het team. Dus proberen we de eer te redden. Met het publiek in de rug die onder tussen naar veld 1 en 2 zitten te kijken gaan we beginnen en even lijkt t erop dat het ons toch zal lukken. Maar te vroeg gejuicht ze verslaan ons met 25-21 en een 4-0 nederlaag is dik verdiend.  Aan de coaching lag het zeker niet dus de volgende keer een spiegel meenemen om ons zelf aan te kijken en te zeggen Far ut was beter.

In de kantine worden de verjaardagen van de Plakker van het jaar gevierd en die van prinses Beatrix en Lucile Prins met bier, en Klaas trakteert op veskate hapkes.  De wedstrijd is snel vergeten en op naar de volgende pot met een nieuw verslag van ………………(.Richard zal t vermelden!!!)

Groeten Oscar en tot maandag met een straftraining mag ik aannemen.