Als je vooraf de stand had bekeken was de titel alleszeggend,

De koploper kwam op bezoek in Sneek, Het 2e team was weer eens vrij, waardoor we met een brede selectie de wedstrijd konden aanvangen, Iedereen was getergd, helmaal nadat we de 1e wedstrijd in Oosterend  volleyballes hadden gekregen.

 

Wij zijn juist de routiniers en niet zij. Dat was dus ook het strijdplan, ja en dat pakte moet ik zeggen goed uit. Toch denk ik dat we de ervaring van Piet hebben gemist om de wedstrijd naar ons toe te trekken. 

De 1e set was ook voor de plakkers even wennen want ja we zijn de jongsten niet meer maar de aanvangstijd deed anders vermoeden. Toch fel uit de startblokken en met veel enthousiasme zetten we Covos te kijk. De pass waar we natuurlijk op getraind hadden kwam prima aan, De servedruk was er en een goede verdeling gaf de aanvallers alle kans om hun puntjes te maken. Duidelijke cijfers 25-15

 De 2e set, waren we nog niet geheel bekomen van de schrik dat de dwerg de reus over de knie nam, deze set ging gelijk op, De irritatie van Covos begon toe te nemen, de scheidsrechters moesten het ontgelden en het spel werd alsmaar vertraagd.Dat was waar de Plakkers een hekel aan hebben, en dan beginnen de ouwe rotten zich te ergeren en ja de rest laat zich raden…. 20-25 

Nieuwe ronde nieuwe kansen vers bloed erin. Bannieplakker voor Tjark gewisseld. En hoe pakt dat uit?..  O ja in de 2e set werd Erik nog onfortuinlijk in het gezicht geraakt met het verdedigen en ja dat was nog niet zo erg maar als ze aan de andere kant als wijven je staan uit te lachen is het sportieve karakter van de wedstrijd helemaal zoek.

Marco ontdaan, Erik ontdaan ja eigenlij wie niet??? Als jim se winne wille. De rest van de set vertel ik niet. 

4e set, Joop toch wat geïrriteerd, zelden zo’n goed collectief zien spelen en dan 2 sets …. De Plakkers zijn op de transfermarkt goed bezig geweest. Vandaar dat de 4e set Sipko zijn opwachting maakte.

De marsjes zaten eindelijk waar ze moesten zitten en ja dan maar hotseknotsbegoniavolleybal. Als of niets, Het werd bijna alles, 8 punten voor gestaan en 24-19. Dat kan niet meer mis, en toch…… Zoals vele volleybalprofessoren verkondigen het kan altijd noch zolang het laatste punt niet is gespeeld.

Het blijkt, we hebben toch te weinig ervaring in de ploeg om de 5e set eruit te slepen. 24-26.Gelukkig kwam na de wedstrijd Erica naar me toe en weten jullie wat ze zei……. Dat zien we maandag wel

Op naar de thuiswedstrijd tegen Das op 8 maart in de Sneker sporthal.

Groet Erik