VV De Plakkers volop in beweging en klaar voor de toekomst.

 Wat kan zo’ n clubje zich nog meer wensen. 40 jaar al actief in volleybalstad Sneek. Dieptepunten overwonnen maar zeer veel glorie meegemaakt. Een unieke vereniging met stuk voor stuk unieke leden. Iedereen kent zijn rol binnen de club en iedereen weet zijn taken. Dit al 40 jaar lang… een begrip in Sneek. Ik maakte er al melding van maar het seizoen 2013/2014 staat volop in het teken van Plakkers 40-jaar. De aftrap was in augustus met een heuse reünie voor alle huidige en oud leden. Het thema deze avond bij lokaal 55 was jaren 70 en iedereen diende zich in stijl te kleden. Dat is aan de Plakkers wel toevertrouwd. Iedereen dus tip top verkleed. Sterker nog niemand die het in zijn hoofd haalt om niet verkleed te gaan. Je wilt toch niet buiten de boot vallen. Compliment naar iedereen maar vooral John en Margriet. Zij waren de mooist verkleden deze avond en mochten een prachtige prijs in ontvangst nemen namelijk een kookworkshop aangeboden door lokaal 55. Of je hier nu blij mee moet zijn is vraag 2 want dit betekent dat John en Margriet hun kusten binnenkort aan alle Plakkers moeten demonstreren, Dus feest in de tuin van John en Margriet.

Maar daar bleef het niet bij. De beaujolaisavond, Het Plakkers Pepernotenprettoernooi en een dagje zingen in Amsterdam. Onvergetelijke gebeurtenissen welke nooit uit onze herinneringen zullen verdwijnen. Natuurlijk de nieuwjaarsreceptie in de Kroon op 6 januari. Mooie foto’ s, ouwehoerpraat, af en toe een consumptie maar bovenal veel lol. De opkomst is altijd super deze dag. Slecht 4 van de 44 waren verhinderd. Groot nieuws was er deze dag te melden want de nieuwe voorzitter, onze eigen Marco, zal de hamer overnemen. Voor geen een vereniging is het eenvoudig om opvolging op bestuurlijk vlak te vinden maar het is ons gelukt!!! Marco veel succes met jouw team toegewenst. Het gaat helemaal goed komen. Traditioneel worden altijd enkele Plakkers in het zonnetje gezet. Of je hier nu erg blij van moet worden is vraag 2. Wat er ook gebeurt… het kost je in ieder geval een rondje. De aftredend Plakker van het jaar, onze Piet, diende zijn schaal, Plakker van het jaar 2012, in te leveren en daarna worden er altijd een stuk of 6 genomineerd voor de titel Plakker van het jaar 2013 voorgedragen. Het unieke dit jaar was dat er geen een genomineerde uiteindelijk Plakker van het jaar 2013 is geworden. Maar ze moesten wel allemaal een rondje geven… en dat is mooi meegenomen. De een wint de staatsloterij, de ander krijgt een lintje van de koningin, weer een ander gaat naar de vrienden van Amstel maar er is maar een die Plakker van het jaar 2013 kan worden. Dat deze eer dit keer aan mij viel was een teleurstelling voor de beurs maar een verschrikkelijk groot stuk van waardering. Oprecht kan ik melden dat het mij veel heeft gedaan en dat ik er ontzettend trots op ben. Helemaal nu de schaal in een prachtige trofee is veranderd.

 Vol goede moed gaan we met de Plakkers dan ook de toekomst in. Natuurlijk baart de toekomst ons ook zorgen. Elk jaar weer verdwijnen er een aantal verenigingen of moeten teams zich uit de competitie terugtrekken. Binnen de Plakkers zien we dat gegeven ook. Er stoppen wel eens leden maar er komen gelukkig ook nieuwe leden bij. Sipko, Oscar en Ronald zijn onlangs lid geworden. Prachtige vervangers voor de vertrekkende leden Piet en Richard. Tijden veranderen en dat is onontkoombaar. Aan de andere kant we leven nu en we moeten nu het plezier maken en beleven. Iets waar we ons niet druk over hoeven te maken.

Waar we ons wel wat druk over maakten was onze site. Sterk verouderd maar inmiddels weer helemaal van deze tijd. Roberto dat heb je prachtig gedaan. Net als het aangepaste bestuur kan dit weer minimaal 10 jaar mee.

Maar het jubileumjaar is nog niet over. Het afsluitende etentje, het beachvolleybaltoernooi en als grote afsluiter een lang weekend met een driemaster richting de wadden. Al met al zal het uniek jaar worden en eigenlijk is dat het al.

Ik zou het haast vergeten maar er wordt ook nog gevolleybald. Het tweede (eerste klasse) doet mooi mee in de subtop. Afgelopen zaterdag 4-0 gewonnen. Nu vijfde en een podiumplaats kan nog haalbaar zijn. En het eerste (promotieklas) moet altijd nog rekening houden met het degradatiespook. De eerste 8 wedstrijden gingen verloren maar de 4 wedstrijden daarna werden gewonnen. Helaas gooide de Skarneklappers roet in het eten door deze mooie zegereeks te onderbreken maar heren 1 liet zich niet van de wijs brengen. De laatste wedstrijd werd weer gewonnen en inmiddels al 2 ploegen onder ons. Ga zo door mannen.

Mannen we gaan er voor

Wees gegroet

Richard

Plakker van het jaar 2013